Македонски

          Реџеп Прекопуца

                       (потпредседател)

 

Роден 15.02.1970 во Арачиново. Албанец. Магистер по применета политика и менаџмент, при Постдипломско училиште за јавни и меѓународни прашања, “Универзитет во Питсбург“
 
Од 1998 до 2015 работел во Собранието на Република Македонија, прво во секторот за односи со јавноста, а потоа и во секторот за меѓународна соработка.
 
За потпретседател на Државната изборна комисија е избран на 16.12.2015 година.
^